Website helpt assistants bij morele vragen in hun werk

wordcloud (2)

De website “Dilemma-Assist” ondersteunt management-assistants bij hun rol als intermediair tussen bestuur en toezichthouder en biedt een platform voor discussies over morele dilemma’s in hun werk. De oprichters van de website, Ingrid de Jong-Kraal en Brigit de Lange, spelen met de oprichting van deze website in op de noodzaak voor management assistants om de juiste afweging te maken tussen loyaliteit aan hun bestuurders of directie en de belangen van andere stakeholders van hun onderneming.

De site biedt praktische informatie en actuele publicaties over de vele facetten van goed bestuur. Zoals corporate governance en de code, reputatiemanagement, OR, gedrag en MVO. Via een anoniem bericht kunnen assistants hun dilemma bespreekbaar maken. Andere vakgenoten kunnen op de website rechtstreeks reageren op de dilemma’s. Indien gewenst geeft een onafhankelijk forum deskundig advies. Forumleden zijn Dr. Peter Gillies (lector organisatiepsychologie, ethiek & leiderschap), Drs. Talien Willems (sr. communicatieadviseur) en Mr. Marnix Smit, (advocaat arbeidsrecht), Drs. Mildred Hofkes (reputatiedeskundige).

De oprichters van de website, Ingrid de Jong-Kraal en Brigit de Lange, hebben jarenlange ervaring als management-assistant van de board van grote en beursgenoteerde ondernemingen. “We merkten dat je vanuit die rol met een moreel dilemma vrijwel niet bij anderen te rade kan gaan. Dat is extra moeilijk omdat je ook loyaal moeten zijn aan je directeur”. Om deze vakgroep een eigen, vertrouwd en anoniem platform te bieden, hebben De Jong en De Lange de website “Dilemma-Assist” gelanceerd.

Website: www.dilemma-assist.nl

juli 2016