Nieuws en Agenda

Nieuwe masterclass “In gesprek gaan, maar hoe?” Over vrijmoedig spreken

Herken je dat ook? Je staat voor een dilemma of een lastig onderwerp dat je niet durft te bespreken met jouw directeur of collega. In de nieuwe Masterclass van Dilemma Assist “In gesprek gaan, maar hoe?” leer je hoe je dat aanpakt.
Datum: donderdag 31 januari 2019. Locatie: KAS BANK, Amsterdam. Tijd: 17.00-20.00 uur

Uit het onderzoek dat Dilemma Assist in maart publiceerde “The Secret Power in the Office” kwam naar voren dat maar liefst 43% van de executive assistants (EA’s) die de survey invulden, persoonlijk te maken hadden met een dilemma naar aanleiding van wangedrag door hun leidinggevenden. In 47% was de naaste collega de oorzaak voor een integriteitsdilemma voor de EA. Het onderzoek laat ook
zien dat 48% van de EA’s van wangedrag in hun organisatie op de hoogte zijn, zonder dat ze er zelf een rol in spelen. In de meeste gevallen besloten ze om de betreffende persoon er niet op aan te spreken. Uit angst voor represailles, verlies van hun baan of uit gevoel van onveiligheid.

Edgar Karssing (hoofddocent Nyenrode in beroepsethiek en integriteitsmanagement) leert de deelnemers waarom die lastige omstandigheden herkenbaar zijn en hoe je met jouw directeur of collega daarover in gesprek kunt gaan.   
Daarvoor is (morele) moed nodig, ook om met eventuele weerstand om te gaan. Hoe herken je de manier om wangedrag goed te praten of als vanzelfsprekend te zien? Met allerlei voorbeelden uit de praktijk is deze masterclass op maat gemaakt voor de specifieke rol van EA’s. En natuurlijk gaan we aan de slag met oefeningen om assistants weerbaarder te maken in moeilijke gesprekken.

Voor een persoonlijke uitnodiging: brigit@bureaudelange.nl Voor early birds geldt een speciale prijs bij aanmelding vóór 1 oktober aanstaande.