Nieuws en Agenda

Training Corporate Governance voor enthousiaste Assistant2 -groep met Richard Gere als anti-held

Een volgeboekte training voor assistants in het Haagse hoofdkantoor van Assistant2 leverde enthousiaste reacties op. Niet alleen kennis en informatie stond op het programma. ’s Middags bogen ze zich over praktijkvragen en cases. Het filmfragment uit Arbitrage met Richard Gere en andere voorbeelden was voor iedereen heel herkenbaar.

Assistant2 had Ingrid de Jong en mij uitgenodigd om op 18 mei een training over corporate governance en dilemma’s te geven. De deelnemers bleken gemotiveerd en geïnteresseerd. Ook zij komen vaak situaties in hun werk tegen waarin ze moeten kiezen tussen een rol als hofnar of vazal. Brigit ging in haar presentaties in op de manier waarop je als assistant meer toegevoegde waarde kan bieden in het werk. Ze behandelde begrippen als vertrouwen, ethiek en integriteit en situaties waarin je voor een dilemma komt te staan. Thema’s als stakeholders, transparantie, reputatie en communicatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en code of conduct kwamen voorbij. Onze website Dilemma-Assist biedt daarover ook veel informatie. Op 14 september 2017 wordt de training herhaald.

————-

Masterclass voor assistants over Reputatiemanagement

Vrijdag 23 juni 2017 bij Heineken Experience in Amsterdam. Aanvang 13.00 uur

Masterclass “Hoe krijgen we de reputatie die we willen hebben?”

Deze Masterclass is bedoeld voor ervaren management-assistants en PA’s die interesse hebben in dit boeiende onderwerp en van dichtbij ervaren hoe belangrijk reputatiemanagement voor jouw organisatie en bestuurders is.

Deze actuele vraag staat vrijwel in iedere boardroom hoog op de agenda. Jij hebt daar, als management-assistant, een verrassend belangrijke rol in stelt Mildred Hofkes. Welke actieve rol jij hierin kan spelen, leer je onder leiding van Mildred Hofkes, oprichter Bureau Hofkes Reputatiemanagement en Nieuw Bestuur, tijdens deze masterclass.

  Je gaat inhoudelijk kennis maken met reputatiemanagement en stakeholderbeleid en welke impact het thema ‘reputatie’ op jullie organisatie heeft. Aan de hand van interviews met ervaringsdeskundigen (wat doe je als jouw baas persoonlijk onder vuur komt te liggen?) en cases vanuit de praktijk wordt het onderwerp uitgediept. De masterclass sluit zeer goed aan, voor de deelnemers die daarbij aanwezig waren, op de masterclass over stakeholders en dilemma’s. Maar ook voor deelnemers die nog blanco zijn op het gebied van reputatiemanagement, vormt deze masterclass een absolute ‘must’ in het huidige transparantie-tijdperk!

INSCHRIJVEN GESTART

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan met een mail aan info@bureaudelange.nl. Daarna ontvang je een aanmeldingsformulier. Het aantal deelnemers is beperkt. De deelnamekosten zijn € 295 excl. BTW.

Ik hoop je te zien bij deze boeiende masterclass.

——————————————–

Website helpt management- assistants bij morele dilemma’s

Persbericht 16 mei 2016

De website “Dilemma-Assist” ondersteunt management-assistants bij hun rol als intermediair tussen bestuur en toezichthouder en biedt een platform voor discussies over morele dilemma’s in hun werk. De oprichters van de website, Ingrid de Jong-Kraal en Brigit de Lange, spelen met de oprichting van deze website in op de noodzaak voor management assistants om de juiste afweging te maken tussen loyaliteit aan hun bestuurders of directie en de belangen van andere stakeholders van hun onderneming.

De website biedt praktische informatie en actuele publicaties over de vele facetten van goed bestuur. Zoals corporate governance en de code, reputatiemanagement, OR, gedrag en MVO. Via een anoniem bericht kunnen assistants hun dilemma bespreekbaar maken. Andere vakgenoten kunnen op de website rechtstreeks reageren op de dilemma’s. Indien gewenst geeft een onafhankelijk forum deskundig advies. Forumleden zijn Dr. Peter Gillies (lector organisatiepsychologie, ethiek & leiderschap), Drs. Talien Willems (sr. communicatieadviseur) en Mr. Marnix Smit, (advocaat arbeidsrecht).

De oprichters van de website, Ingrid de Jong-Kraal en Brigit de Lange, hebben jarenlange ervaring als management-assistant van de board van grote en beursgenoteerde ondernemingen. “We merkten dat je vanuit die rol met een moreel dilemma vrijwel niet bij anderen te rade kan gaan. Dat is extra moeilijk omdat je ook loyaal moeten zijn aan je directeur”. Om deze vakgroep een eigen, vertrouwd en anoniem platform te bieden, hebben De Jong en De Lange de website “Dilemma-Assist” gelanceerd.

Management-assistants niet alleen maar dienend

De Jong en De Lange vinden dat ook assistants kennis moeten hebben van governance. Goed bestuur van organisaties is voor management-assistants een kapstok om hun rol als intermediair tussen bestuur en toezichthouders in te vullen. Hun functie is al lang niet meer alleen maar dienend. Vooral de nieuwe Governance Code biedt mogelijkheden om hun brede kennis over de organisatie te benutten. Ze kan prima anticiperen op de verwachte toenemende transparantie en informatiebehoefte van commissarissen en ondernemingsraad omdat zij veelal die rol al vervult. De Jong en De Lange zien in governance kansen voor assistants om hun toegevoegde waarde te vergroten. Met de website bieden ze hulp maar ook inhoudelijke informatie over governance.

Sinds 2014 organiseren De Jong en De Lange ook masterclasses over corporate governance voor management-assistants. Met thema’s als Governance Code, regels en gedrag, integriteit, ethiek en dilemma’s, stakeholders en informatie. De inhoud is speciaal samengesteld voor deze vakgroep. Gastsprekers verlenen hieraan hun medewerking.

Website: www.dilemma-assist.nl

———————————————————————-

Symposium 10 jaar Bureau De Lange 2002-2012

Op 11 oktober 2012 vierde Bureau De Lange haar 10 jarig bestaan met een mini symposium. Onder de titel ‘ Wisselwerking’ vond een boeiende en inspirerende bijeenkomst plaats in het Atrium van De Goudse verzekeringen. Bijna 70 secretaresses en managers deden mee aan de discussie over “2013: shake out of break out voor de secretaresse?” die werd geleid door Frank Kalshoven, columnist Volkskrant. Kijk voor een korte impressie op YouTube. Nog weten wie er meededen? Lees verder.

Sprekers:

Liane Duit, Adecco Top Secretaries, zoekt naar parallellen tussen ambitieuze vrouwen en talentvolle voetballers. Ze houdt een pleidooi voor eigen initiatief van secretaressen om de veranderingen in het vak voor te zijn. En wat doet de werkgever voor jou? Staat hij langs de lijn of denkt hij mee om jouw talenten te ontwikkelen? Leidt die wisselwerking tot het gewenste resultaat voor beiden?

Inspirerende verhalen van secretaressen die hun vak met hart en ziel een eigen invulling of wending geven: Elly Rietveld (Hay Group), Nathalie Scholtes (training, coaching & organising)

Intermezzo door Jaap Luikenaar (EIC Mainport Rotterdam)

Discussie met panel en de zaal

Frank Kalshoven, columnist De Volkskrant en directeur De Argumentenfabriek is discussieleider

Over zaken als: Investeren bedrijven genoeg in mensen of alleen in pensioenfondsen? Wat doet jouw bedrijf voor secretaressen die moeten doorwerken tot hun 67e? Life time jobs of happy flexible? Hoe krijgen we een nieuwe generatie kanjers van secretaressen? Kortom, wordt 2013 voor secretaressen een “shake out” of “break out”?

Panelleden: Henk Breukink (vz RvT InHolland, RvC ING, coach, vm HRM Shell), Jaap Koelewijn (Nyenrode University: Corporate Finance, Dir. Financieel Denkwerk, columnist Het Financieele Dagblad), Thea Houtschild-Broks (vice-vz NVD Ned.Ver. Directiesecretaressen)

Contact: Bureau de Lange, Lange Vijverberg 12 (bezoekadres), 2513 AC Den Haag, T +31 (0)70 73 70 717 M +31 (0)620 2456 27