Recensies over mijn boek over hebzucht

Het was een aangename leeservaring. Complimenten. Je mag trots op jezelf zijn. Heel knap hoe je al die verschillende filosofen aan elkaar hebt geknoopt in een heel leesbaar en goed navolgbaar verhaal. Mooi encyclopedisch verhaal, waarbij je er heel veel bijhaalt (heel informatief) zonder dat je als lezer verdwaalt. Heel mooi hoe je van ‘ik’ naar ‘wij’ wilt. En heel goed om jouw eigen agenda als kapstok te nemen. Dan lukt het jou niet echt om als filosoof a-moreel te blijven… maar waarom zou je ook? In mijn oratie maak ik onderscheid tussen anatoom en schilder… je biedt degelijk anatomisch werk, en met jouw agenda en slotmijmeringen schilder je ook, zonder moralist te worden, een hoopvol vervolg.

Edgar Karssing, hoogleraar filosofie, beroepsethiek en integriteitsmanagement Nyenrode

Uit het slotwoord van “Voor wie voldoende te weinig is, die is niets genoeg”: ‘Het was de moeite meer dan waard’. Daar sluit ik me van harte bij aan. Maar dan als lezer. Heb de scriptie met veel plezier gelezen. Niet alleen omdat het gaat over een materie die me ook al jaren bezig houdt, maar ook door het filosofische en het historische perspectief. Daardoor was het boek prikkelend, verrassend, leerzaam (kwam er zaken in tegen die mij niet bekend waren) en uitnodigend tot verdere verdieping.

Menno van der Velde, directeur Noordam & De Vries

Je houdt de lezer een spiegel voor en al lezend analyseer je ook je eigen gedrag. Volgende week gaat je boek verder in de familie circuleren. Nogmaals bedankt voor alle rake wijsheden in je boek.

Persoonlijke vriend